Call Us +36-1-951-0251

Gemstones

Nem véletlenül működik ásványgyöngy kereskedésként is a Gyöngysziget. Gyönyörű megjelenésüknek köszönhetően rengetegen választják ezt az alapanyagot karkötő, vagy más ékszer készítéséhez. Webshopunkban ezért több, mint 30 féle ásványgyöngy közül is válogathat!

Habár a szemgyönyörködtető kinézetük önmagában elegendő okot biztosít sokaknak az ásványgyöngy vásárlásra, vannak, akik élettani hatásaik miatt határozzák el magukat egy bizonyos ásványtípus beszerzésére. A legtöbbnek ugyanis nem csak gyógyító, hanem spirituális értékeket is tulajdonítanak. Ebből adódóan az ásványgyöngyök remek ajándékok lehetnek ismerőseinknek és a hozzánk legközelebb álló embereknek is, mivel egy szemrevaló gyöngy formájában személyesebb, segítő szándékot is kifejezhetünk. Ráadásul mivel rengetegféle ásványgyöngy létezik, így egyszerű olyat választanunk, ami igazodik az ajándékozott stílusához!

A Gyöngysziget ásványgyöngy webshopban többek között ezek közül is válogathat:

Achát. Az ókortól kezdve nagy becsben tartották ezt az ásványt, afféle szerencsét hozó, védelmező kőként. Manapság ezért önbizalom növelő hatást tulajdonítanak neki, ami segítheti mind érzelmi, mind szellemi fejlődésünket. Gyógyhatásai ezenfelül az emésztőrendszer megfelelő működését is támogathatják, mivel a stressz sokszor pont ezt terheli le. Színvilága különböző sávos, szalagos árnyalatokból tevődik össze, amiket egyébként tetszésünk szerint is kiszínezhetünk vagy megerősíthetünk, ha némi személyes nyomot szeretnénk belecsempészni ebbe az ásványgyöngybe.

Ametiszt. Az összes kvarcváltozat közül talán a legnépszerűbb kő. Szép ibolyaszínű ásvány, ami a görög „metiszménosz” szóból ered. Szó szerinti jelentése: „józan”. Ebből kiindulva talán nem ér senkit meglepetésként, hogy mire használták az ókori Hellászban: a görögök tulajdonképpen olyan talizmánként használták, ami véd a részegség ellen. Sokak szerint az értelem és tiszta gondolatok köve is, ami megvédi hordozóját a szomorúságtól.

Hematit. Ennek az ásványnak a neve is görög eredetű: görögül a „haima” ugyanis szó szerint vért jelent. Színvilágában egyébként egyáltalán nem piros, nevét onnan kapta, hogy csiszolás közben pirosítja meg a hűtővizet. Tulajdonosának nagy erőt kölcsönöz, és már az ókorban is vérképződést és vérkeringést javító hatásokat tulajdonítottak neki.

Hegyikristály. Az egyik legismertebb és legerősebb ásvány, mivel igazán „multifunkcionális” élettani hatásaival sok téren segíthet: javíthatja az agyi funkciókat, az immun- és idegrendszert, az anyagcserét, a hormonháztartást. Emellett pedig sejtregeneráló hatásokat is tulajdonítanak neki, csökkentheti a depresszió tüneteit, és stabilizálhatja a vércukorszintet is. Sokan meditációhoz is használják, mivel a belső egyensúlyérzetet is elősegíti. Mondhatni a hegyikristály az ásványgyöngyök „svájci bicskája”.

Ásványgyöngy nagykereskedéskésünkben természetesen ennél sokkal több termék közül válogathat még. Nézzen szét bátran kínálatunkban és intézze nálunk vásárlását!