Call Us +36-1-951-0251

Filter
Size

Mountain crystal beads

A hegyikristály gyöngy hatása olyan sokoldalú, hogy sokan az egyik legjótékonyabb ásványnak tartják. Emellett pedig letisztult megjelenése ideális ahhoz, hogy gyönyörű, de egyben diszkrét nyakláncként, karkötőként, fülbevalóként, vagy akár gyűrűként viseljük. Nézzen szét webáruházunkban és intézze nálunk hegyikristály vásárlását!


26product 126
26product 126

A hegyikristály tulajdonképpen egy színtelen kvarc ásvány, aminek elnevezése (mint sok más ásványgyöngy esetében) az ókori görögöktől származik. Ők ugyanis úgy vélték, hogy a hegyikristályok kialakulása az Alpok legmagasabb csúcsainak tudható, ahol a rettentően hideg időjárás felolvaszthatatlan jégkristállyá változtatta a vizet. Ezért is illeték meg a „kristallos” (szó szerint: jég) elnevezéssel.

A hegyikristály gyöngyök manapság a legnépszerűbb ásványok közé tartoznak, és máig fennmaradt a kristály-keresés mestersége, ami évszázadok óta generációról generációra száll. Legfőbb lelőhelyük az Alpokban van, de nagy szerepe van a brazíliai, a madagaszkári, és az Urál-hegységi forrásoknak is. A hegyikristály-keresők a tavaszi olvadáskor szoktak megindulni, és átkutatják az ismertebb és eldugottabb lelőhelyeket. A hegyikristályok megtaláláshoz alaposan megvizsgálják a patakmedreket, a gleccserek hordalékát, és a különféle kőzeteken megjelenő kvarcereket, majd elkezdik kopogtatni az őket körülvevő sziklafalakat. Az üregekben rejtőző hegykristályok ilyenkor egy nagy kongó hanggal árulják el magukat. Az üregek mérete egyébként nagyon változó lenni, egyesek alig érik egy emberi ököl méretét, olykor viszont elképesztő nagyságúak is lehetnek. Az igazi főnyeremény egy hegyikristály-kereső számára az, amikor egy ilyen nagy „kristálypincére” bukkan.

Napjainkban nagy szerepük van az ékszeriparban, a hegyikristály karkötők, nyakláncok, gyűrűk, és fülbevalók különösen szemrevalóak, és elegánsak tudnak lenni. Átlátszó színe miatt drágakőként is használják a gyémánt pótlására, mivel kinézetben bőven tudja azt a színvonalat hozni, amit a legszebb gyémánt is tud. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy milyen sok gyógyhatást tulajdonítanak neki.

A hegyikristály a „tizenkét mesterkristály” egyike, és hatásait tekintve egyértelmű, hogy az egyik legerősebb ásványról van szó. Ezért is ilyen népszerű, mivel sok egyéb ásványgyöngy pozitív tulajdonságaival is rendelkezik. Úgyhogy ha nem szeretnénk sokat keresgélni, a „multifunkcionális” hegyikristállyal szinte biztos, hogy jól járhatunk. Ősi hagyományok úgy tartották, hogy a démonoktól is megvéd, de természetesen ennél „naprakészebb” előnyökkel is rendelkezik.

A hegyikristály pozitív hatásait természetesen úgy is élvezhetjük, ha gyöngyként vásároljuk meg, azonban, ha ékszerként (nyakláncként, karkötőként, fülbevalóként, gyűrűként stb.) magunkon hordjuk egész nap, akkor még több eséllyel részesedhetünk a neki tulajdonított értékekből. A hegyikristály ugyanis:

  • erősítheti az ideg- és immunrendszert

  • segíthet az egészséges hormonháztartás fenntartásában

  • támogathatja az agy megfelelő működését

  • javíthatja az anyagcserét

  • segíthet az egészséges vércukor szint elérésében és fenntartásában

  • enyhítheti a depresszió tüneteit