Látogasson el üzletünkbe - 1066 Budapest, Jókai utca 5. (az Oktogontól 2 perc séta - térkép link itt )

Üzletünk nyitvatartásaHétfő: ZÁRVAKedd, Szerda, Csütörtök, Péntek: 11:00 - 18:00Szombat: 10:00 - 14:00

 Kérdése van? +36-1-951-0251

Szűrés
Méret
Anyaga
Forma

Kvarc / Rózsakvarc

Cseresznyekvarc és rózsakvarc gyöngyök… ezek a kristályok olyan színes és tetszetős megjelenéssel bírnak, hogy a különféle díszítő- és ékkövek közül is kiemelkednek. Rendkívül divatosak karkötőként, nyakláncként, és még sok egyéb ékszer alapjaként. Válogasson bátran a Gyöngysziget kvarc kristályai közül!


21termék 121
21termék 121

A kvarc kristályok népszerűsége széleskörű gyakorlati alkalmazásuknak is köszönhető, mivel a szemgyönyörködtető rózsakvarc gyöngyök előállításán kívül az üveg- és kerámiaiparban is használják (ez az úgynevezett kvarcüveg). Emellett ennek az ásványnak köszönhetjük különböző csiszolóanyagok és a kvarcórák meglétét, de még az ultrahangokhoz és a rádióadásokhoz is használnak kvarcot piezo- és piroelektromos kristályként. A kvarcok ugyanis képesek elektromos feszültséget létrehozni.

A Gyöngyszigetnél természetesen azért tartunk kvarc kristályokat, hogy ezekből a szemrevaló gyöngyökből stílusához és ízléséhez illő nyakláncot, karkötőt viselhessen, de természetesen csak a fantáziája szabhat határt felhasználásuknak. Továbbá a kvarcoknak gyógyító hatásokat tulajdonítanak, ezért sokan vitathatatlan szépségüktől függetlenül inkább e célból szerzik be őket. Webáruházunkban rózsa- és cseresznyekvarc gyöngyöket is vásárolhat, különböző méretekben, illetve matt és csiszolt változatban is.

Ha olcsón szeretne csiszolt gyöngyöket vásárolni, akkor talán tovább nem is kell keresnie, ugyanis rendkívül kedvező áron tudunk különböző méretű cseresznyekvarc kristályokat ajánlani. Sötét rózsaszín árnyalatai miatt eperkvarcként is szokták hívni ezt az ásványfajtát, ami egyébként a közkedvelt hegyikristálynak az egyik változata. Többen már csak ezért is szokták a cseresznyekvarcot választani, mivel ezeknek a kristályoknak a pozitív hatásait is magában hordozza.

A cseresznyekvarcnak immunrendszer erősítő hatása van, ami kifejezetten segíthet megelőzni a betegségeket. Emiatt sokan preventív szerepet tulajdonítanak neki, mivel már a fertőzés kezdeti szakaszában kifejti pozitív hatásait, ráadásul a vérkeringés szabályozásában is segíthet. Ezen kívül pedig sokak szerint rengeteg lelki gyógyhatása is van a rózsakvarcnak. Növelheti a koncentrációs képességeket, így szellemi munkához kiváló „partner” lehet. Továbbá enyhítheti a szorongást, fokozhatja a szerelmi vágyat, és elősegítheti a párkapcsolati harmóniát.

A rózsakvarc gyöngy az egyik legdivatosabb ásvány, a legősibb kultúrákban a nők termelékenységének fokozására használták. Segíthet a szívfájdalmak megszüntetésében, és nyitottabbá tehet az új kapcsolatok formálása iránt. Nyugtató hatást is tulajdonítanak neki, ami segíthet nekünk jobban megismerni és elfogadni önmagunkat, feloldani az érzelmi blokkokat, kerülni a rágódást, és nagyobb önbizalommal kezelni a dolgokat. Ezért is szokták a „szeretet kövének” hívni. Emellett pedig méregtelenítő hatása is van, erősítheti a szív és a vesék működését, és stabilizálhatja a vérnyomást is.

Válogasson kedvére a Gyöngysziget széles kínálatában, és intézze nálunk cseresznye- vagy rózsakvarc gyöngy vásárlását!