Call Us +36-1-951-0251

Filter
Size
Shape
Szín

Lava stones

A lávakövek használata több ezer éves kultúrákhoz nyúl vissza, de népszerűségük máig megkérdőjelezhetetlen: az egyik legkedveltebb ásványnak számít napjainkban. Ne habozzon nálunk intézni lávakő vásárlását, ugyanis a Gyöngysziget webáruházában különböző színekben és méretekben is megtalálhatja ezeket a köveket!


17product 117
17product 117

A lávakő – ahogyan neve is jelzi - egy iszonyú régi, vulkáni eredetű ásványfajta, ami gyógyhatása miatt több kultúra körében népszerű gyógyító eszköz volt. Ezeket a köveket az indiaiak és az amerikai indiánok is használták, de állítólag még az ősmagyar sámánok is többféle lávaköveket alkalmaztak gyógyításaik során.

Az ilyen „kezelések” egyébként alapot adtak a közkedvelt lávaköves masszázsoknak is, ahol a masszőr váltogatva alkalmaz hideg és felmelegített lávaköveket, hogy az átlag masszázshoz képest még több jótékony hatás érhesse a testet. Természetesen az is egy lehetőség, hogy saját magunk vásároljuk meg a lávaköveket, és utána saját otthonunkban alkalmazzuk őket. Egyszerűen melegítsük fel a követ, és helyezzük rá arra a testrészre, ami kezelésre szorul. Igény szerint váltogathatjuk is egymással a meleg és hideg lávaköveket.

A lávakő használatnak több gyógyító hatást is tulajdonítanak. Serkenti a vérkeringést, erősíti az inakat és lazítja az izmokat, valamint a merev ízületeket, méregteleníti a testet, biztosítja mind a sejt-, mind a vízutánpótlást, és elősegítheti a kötőszövetek regenerálódását. Ezen kívül arra is jó, hogy egyensúlyt teremtsen szervezetünkben azáltal, hogy „megnyugtatja” az idegrendszert és támogatja az idegsejtek megújulását. Magas ásványi anyag tartalmának köszönhetően általános stresszoldó, nyugtató hatása is van, ami javítja a „felhasználó” közérzetét. Meditációhoz is használhatjuk, mivel az energia áramlását is megkönnyíti. Egyesek szerint az anyagcserére is pozitív hatással van, és fejlesztheti a kifejezőkészséget, az önbecsülést, és a szeretet kifejezését is.

Természetesen nem csak masszázson keresztül élvezhetjük ezeket a hatásokat, de ugyanakkor a lávakő akkor tud a leghatékonyabb lenni, ha érintkezni tud a bőrrel. Ezért bár díszként is meg tudja állni a helyét otthonunkban, a gyógyító hatások kihasználásához érdemesebb nyakláncként vagy karkötőként hordani, mert így egész nap a közelünkben lehet. Természetesen ehhez minden szükséges kiegészítőt megtalál a Gyöngysziget webáruházban. Ha pedig egyszerűen valamelyik szobát szeretnénk kiegészíteni vagy színesíteni egy ősrégi ásvánnyal, akkor több szín közül is válogathat: weboldalunkon a lávaköveket bordó, kék, türkiz, világos és sötét zöld, és persze fekete színben is megtalálja. Ilyen színválaszték mellett a karkötőnket vagy a nyakláncunkat is szépen ékesíthetjük, hogy passzoljon az épp aktuális öltözetünkhöz.

A lávakő egyébként valóban a föld magjából származik, pontosabban a felszínre törő lávából kieső tüzes kénkövekből. Ez a leggyakoribb kőzetfajta, ami vulkáni kiömléssel éri a felszínt. Egyes felmérések szerint jelenleg a Föld területének kb. 8%-át fedi le lávakő.