Új jelszó kérése

Facebook

Fizetési megoldás

Termékajánló

Látogató számláló

0
8
0
1
4
0
9

Tanúsítvány

SSL Certificate

Hasznos tudnivalók

Hírlevél

Blog
2016.05.19 13:01

A Swarovski ékszerek meseszép története

Swarovski - a történet eddig

A Swarowski cég neve összefonódott a páratlan luxussal, és szépséggel. Azt, hogy a kristályokkal való játéka egyszer ilyen komollyá válik, még maga Daniel Swarovski sem gondolta komolyan. Pedig a kedvtelésből, mint egy szép mesében, szenvedély, majd pedig hivatás lett. A világszerte népszerű osztrák Swarovski cég születésének története mindenkit rabul ejt. Nézzük meg, mik is e dicstörténet főbb mozzanatai!

 

A kis Daniel Swarovskit 1862-ben jobb helyre nem is tehette volna az a bizonyos csehországi gólya, hiszen édesapja kristálycsiszoló tehetségét örökölte. Olyan erős ősi vonzalom fűzte a fényjátékokhoz, és a kristályokhoz, hogy az 1883-as bécsi Első Elektromos Kiállításon támadt ötletét, miszerint csiszológépet épít, 9 év kemény munkájával, 1892-ben sikeresen véghez is vitte. 

Swarowski 30 éves volt ekkor. A sikersorozathoz minden készen állt, hiszen a szabadalmat szinte rögtön sikerült megszereznie a géphez.

1895-ben az új technológia köré céget húztak fel, és a három gyermekkel bővült Swarowski család töretlen szorgalommal irányította a tiroli Wattens városkából az úttörő tevékenységet ellátó üzemet. A szorgalom párosult a folyamatos fejlődés vágyával is, a cégben sarkalatos fontosságú pontnak számított a csiszolás technikájának folyamatos fejlesztése.

Néhány további mérföldkő:

1913: megkezdődött a szépséges kristályok tömeges gyártása.

1919: levédetik a saját fejlesztésű Tyrolit nevű csiszolókorong márkanevét.

1931: debütált a Trimmings.

1948: a második világháború miatt szükséges profilváltás során megszületett a Swarovski Optik precíziós üvegárugyártó cég.

1976: megszülettek az első Silver Crystal nevű kis kristályfigurák.

Az ötletek pedig csak jöttek és jöttek: szintetikus drágakő, Strass márka, kristállyal díszített ruhaanyagok, csillár, szemüveg, karácsonyfadísz, fúvószenekar! (Swarovski Musik Wattens) és még megannyi minden.

A Swarovski cégnek (ami továbbra is családi vállalkozásként állja meg a helyét) több részlege is van, például az ékköveket forgalmazó Signity, a kristálycsiszoló és vágó felszerelésekkel foglalkozó Swareflex, vagy a Strass kollekció kristálycsillárjai.

A divat- és ékszervilágba már örökre beírta a nevét Swarovski, több mint 16 ezer csiszolómester műveit nagyjából negyven országban értékesítik.

Neked is tetszik Swarovski csillogó világa?

Örömmel jelentjük be, hogy 2012  óta hivatalos Swarovski márkakereskedésként kínáljuk a kitűnő minőségű, és extravagáns kinézetű Swarowski termékeket: varrható kristályokat, gyöngyöket, chatonokat, rivolikat, kabosonokat, és még megannyi csodaszép terméket.

Látogass el hozzánk, és győződj meg saját szemeddel az alkotások egyediségéről! Szeretettel várunk!